Lasersnijden

Voor als het gewoon mooi moet zijn.

Lasersnijden hoe het werkt

Lasersnijden gebeurt met een laser. Een laser is een elektromagnetische stralingsbron die licht uitzendt in een bijna evenwijdige bundel. Om met de laserstraal te kunnen snijden, moet die worden gefocusseerd tot een lichtcirkel waarvan de diameter slechts fracties van een millimeter bedraagt. Hierdoor wordt de intensiteit van de straal zo groot, dat door smelten en verdampen van het materiaal zeer smalle en nauwkeurige gleuven kunnen worden gemaakt. Met de scherpe laserstraal kan men een groot aantal materialen zoals (technische) kunststoffen, hout, textiel en papier snijden.

Het lasersnijden zorgt voor een zeer fijne snede en weinig materiaalverlies. De warmte-beïnvloede zone is daardoor erg klein. Met het lasersnijden kan zonder problemen complexe contouren gesneden worden.

Lasersnijden biedt een grote vormvrijheid. Het is een interessante optie bij het snijden van ingewikkelde vormen uit producten die met conventionele bewerkingen zoals stansen minder gemakkelijk mogelijk zijn.

Welke materialen kunnen wij voor u bewerken met lasersnijden?

Lasersnijden is uitermate geschikt voor het bewerken van verschillende soorten materialen. Hieronder vind je een overzicht meest gebruikte materialen.

lasersnijden kunstof

Hout lasersnijden

Je kunt veel houtsoorten met lasersnijden verwerken. Zo wordt bijvoorbeeld MDF veel gebruikt voor decoratieve panelen en logo letters.
Hout soorten: MDF, HDF, Multiplex, Hardboard, Zachtboard, Betonplex, Hout fineer.

lasersnijden kunstof

Kunststof lasersnijden

Acrylaat wordt veel gebruikt voor lasersnijden. Zo kan je denken aan gevelletters, reclameletters, trofeeën en relatiegeschenken.
Kunststof soorten: Acrylaat, Perspex, PMMA, Corian, Technische kunstoffen, Polyester,  Carbon,  Rubber,  Delrin, Mylar,  Melamine.

lasersnijden kunstof

Zachte materialen lasersnijden

Bovenstaande materialen zijn ook geschkt voor lasersnijden. Voorbeelden van producten zijn o.a.
Materiaal soorten: Kurk, Leer, Kleding/stoffen, Isolatie materialen, filterdoek, en dubbelzijdige tapes.

Bekijk welke producten je kunt maken met lasersnijden

Neem vandaag nog contact met ons op voor advies of een offerte

 

Loading...