Lasergraveren

Voor als het gewoon mooi moet zijn.

Lasergraveren hoe het werkt

Een laser is een elektromagnetische stralingsbron die licht uitzendt in een bijna evenwijdige bundel. Om met de laserstraal te kunnen graveren, moet die worden gefocusseerd tot een lichtcirkel waarvan de diameter slechts fracties van een millimeter bedraagt. Hierdoor wordt de intensiteit van de straal zo groot, dat door smelten en verdampen van het materiaal zeer kleine “krasjes” kunnen worden gemaakt. Door het kunnen regelen van deze intensiteit is het mogelijk om deze “krasjes” groter, kleiner, dieper of juist minder diep te maken. Hierdoor kunnen we heel veel verschillende effecten op groot aantal materialen zoals kunststoffen, hout, en textiel realiseren.

Omdat er ook in dit proces bijna geen warmte vrijkomt in het te graveren materiaal, is het ook mogelijk om hele dunne en kwetsbare materialen te graveren zoals telefoons, tablets en elektronische componenten.

Bij het graveren van RVS gebruiken wij een ets middel. Hiermee kunnen wij een diep zwarte en onuitwisbare gravure realiseren, die ook nog eens chemisch bestendig is. En toepasbaar in een HACCP en klinische werkomgeving

Welke materialen kunnen wij lasergraveren

Veel materialen zijn geschikt voor lasergraveren. Hieronder vind je een overzicht meest gebruikte materialen.

lasersnijden kunstof

Hout graveren

Lasergraveren kan op alle houtsoorten. Zo maak kan je bijvoorbeeld foto’s laten lasersnijden, maar ook bamboe wordt steeds vaker gebruikt voor lasergraveren.

Houtsoorten geschikt voor graveren: MDF, HDF, Multiplex, Hardboard, Zachtboard, Betonplex, onbewerkt hout, (ruw) Steigerhout, Pallethout, Hout fineer en Laminaat.

lasersnijden kunstof

Kunststof graveren

Kunststof graveren kan goed toegepast worden binnen de industriële sector. Zo lasergraveren wij serienummers, logo’s, product codes en type plaatjes maar ook promotie materialen.

Kunststof soorten: Acrylaat, Perspex, PMMA, Corian, Technische kunstoffen, Polyester,  Carbon,  Rubber,  Delrin, Mylar,  Melamine.

lasergraveren leer

Zachte materialen graveren

Onderstaande materialen zijn ook geschikt voor lasergraveren. Voorbeelden van producten zijn o.a. sierraden, tassen, kleding en hoezen.

Materiaal soorten: kurk, leer, kleding/stoffen, isolatie materialen, filterdoek, en dubbelzijdige tapes.

metaal graveren

Metaal graveren

Bij lasergraveren van metaal kan je denken aan serienummers, Logo’s, product codes, nummer platen en naamborden

Metaal soorten: Staal, RVS, Spiegel RVS (mirror 8), Geanodiseerd aluminium, Gecoate metalen

glas graveren

Glas graveren

Lasergraveren van glas wordt vaak toegepast voor decoratieve producten en relatiegeschenken. Zo kan je flessen, glazen maar ook spiegels door ons laten graveren.

Glassoorten soorten: Drinkglazen, Vazen, Vlakglas, Geïsoleerd glas, Spiegelglas

lasersnijden Steen

Steen graveren

Wij kunnen onderstaande steensoorten voor u lasergraveren. Voorbeelden van producten die wij graveren zijn:

Steen soorten: Keramiek, Beton, Tegels, Marmer en Leisteen

Bekijk welke producten je kunt maken met lasergraveren

Neem vandaag nog contact met ons op voor advies of een offerte

Loading...